the other song

International Academy of Advanced Homeopathy

Echipa noastră

O rețea de profesori titulari, colaboratori și formatori cunoscuți din diverse domenii cu tradiție. Aceștia sunt specialiști activi care, de la cel mai înalt nivel al profesiei lor, vin cu o comoară neprețuită de cultură și experiență practică.

The Other Song este un loc de învățătură care combină cunoștințele practice și teoria academică într-o manieră dedicată excelenței atât în ceea ce îi privește pe studenți, cât și pe profesori și personalul nedidactic și administrativ.

Dr. Rajan Sankaran

Dr. Rajan Sankaran este cunoscut pe plan internațional pentru gândirea sa pătrunzătoare și pentru conceptele sale inovatoare, în special definira bolii ca iluzie, abordarea simptomelor mentale și a viselor, clasificarea remediilor pe regnuri și completările la lista miasmelor existente. Popularitatea lui a crescut exponențial datorită cercetărilor sale recente despre regnul vegetal și cele șapte niveluri care au deschis noi orizonturi în homeopatie. Din ce în ce mai mulți homeopați pun în practică ideile lui cu efecte dintre cele mai promițătoare.

Dr. Meghna Shah

Tânără, dinamică, devotată muncii sale, inteligentă și sinceră, ea are darul unei minți extrem de intuitivă, înclinată spre cercetare. De asemenea, este un manager excelent dotat cu o viziune rafinată asupra psihologiei umane. Este un adept înflăcărat al homeopatiei și, după ce a urmat cursurile Dr. Rajan Sankaran timp de zece ani, ea este acum poate unul dintre cei mai buni practicieni și profesori de homeopatie din noua generație. După ce a absolvit în anul 2000, Dr. Meghna a lucrat la spitalul de homeopatie din Mumbai. Din 2001 este medic la clinica Dr. Sankaran. A organizat seminarii video si live ținute de Dr. Rajan Sankaran și a co-fondat grupul web ‘Insight-Alliance Homoeopathic’. Este membru activ în organizarea emisiunii Wednesdays with Rajan („Miercurea cu Rajan”), unul dintre cele mai de success programe despre homeopatie. A colaborat cu Dr. Sankaran la mai multe volume, printer care: Sankaran’s Schema, Structure – Experiences with the Mineral Kingdom, The Other Song, și Survival – the Reptilia – care sunt foarte apreciate și s-au tradus în mai multe limbi.  Pentru cel din urmă titlu, a petrecut doi ani studiind reptilele, inclusiv o perioadă petrecută în parcul reptilelor din Chennai unde le-a observat direct și a stat de vorbă cu herpetologii de acolo. Acum lucrează la volumul Survival – the Arachnida, pe lângă faptul că este la cârma complexului The Other Song.

CONSULTANȚI ȘI MEMBRI TITULARI

Dr. Sujit Chatterjee

Dr. Sujit Chatterjee este un homeopat de factură clasică care activează în Mumbai de 27 de ani. Ideea lui de a converti cazurile pacienților în rubrici este unică. De asemenea, a coordonat pruvinguri pentru mai multe remedii cunoscute, dar și unele noi cum ar fi Ciocolata, camforul, Pipal (Ficus religiosa), Banyan (Ficus Indica), Uranium nitricum. În practica homeopată este cunoscut pentru modul strălucit în care a folosit potențele LM. Dr. Sujit este senior consultant și un distins membru al academiei The Other Song, cu o bogată experiență clinică recunoscută, printre altele, pentru tratarea cu succes a unor cazuri de cancer.

Dr. Rashmi Jaising

O profesoară cu mult tact și un homeopat devotat, doamna Jaising profesează în Mumbai și a predat cursuri în India și în străinătate. În calitate de asistent al Dr. Sankaran, a colaborat în elaborarea unora dintre cărțile lui, de exemplu The Soul of Remedies, Provings. The System of Homoeopathy și The Sensation in Homoeopathy. Debutul ei didactic a avut loc în clinica Dr. Sankaran când a condus un grup de studenți străini, iar de atunci a predat la școli și seminarii din Coreea de Sud, Japonia, Statele Unite ale Americii și România, în afară de cursurile pe care le ține în mod regulat la HRC (societatea Homoeopathic Research and Charities) în Mumbai.

Dr. Dinesh Chauhan

Dr. Dinesh Chauhan practică homeopatia clasică în India, la Mumbai, și este cunoscut petru cazurile sale de pediatrie. Un homeopat pasionat și vizionar, el este una dintre cele mai mari personalități ale homeopatiei contemporane. Ține seminarii în multe țări și conferențiază în cadrul cursurilor organizate de societățile Homoeopathic Research and Charities, The Other Song și WISH alături de Dr. Rajan Sankaran și echipa lui. Una dintre ideile principale în munca sa de pionierat se referă la procesul de luare a cazului, pe care el îl descrie ca un „proces științific de asistare intuitivă a cazului.” Această metodă este științifică integral și ușor de reprodus. Împreună cu soția sa – Dr. Urvi Chauhan, Dr. Dinesh conduce fundația non-profit ABJF care oferă gratuit cursuri pentru homeopații din India.

Dr. Jayesh Shah 

Dr. Jayesh Shah este un homeopat renumit al Școlii de Homeopatie Clasică din Bombay. Având o experiență de aproape 25 de ani, a devenit foarte cunoscut pentru talentul său de a preda și de a prescrie remedii homeopatice. Calitățile sale pedagogice l-au făcut foarte popular cu ocazia a numeroase seminarii ținute în multe țări. El a dezvoltat o metodă unică de a lua cazul în care folosește meditația și alte tehnici intensive pentru a explora problemele cele mai profunde ale pacienților săi, ceea ce îi permite să atingă un nivel foarte înalt de înțelegere, conștientizare și vindecare în orice situație dată.

Dr. Gajanan Dhanipkar

Dr. Gajanan Dhanipkar profesează de 16 ani, în special în Thane &Ambernath. Este profesor invitat la numeroase institute printre care J. J. Magdum Homoeopathic Medical College Sangli, Jaisingpur, Bhagwan Medical College, Aurangabad & Kharghar Medical College și Navi Mumbai. Printre studiile sale se numără un „Studiu asupra plantelor carnivore și percepția homeopatică” prezentată la Conferința națională de la Bhubneshwar în 2003, numeroase cazuri prezentate în jurnalele de homeopatie, precum și în cartea Dr. Rajan Sankaran An Insight into Plants – Volumul 3. Ține cursuri regulate de Metoda Senzației pentru nivel începător și avansat organizate de Homoeopathic Research & Charities. În afară de acestea, mai predă Metoda Senzației și pentru doctorii homeopați din împrejurimile Thane &Ambernath. Este cunoscut în rândul studenților săi de la clinică pentru stilul unic de a lua cazuri și de a le analiza.

Dr. Sunirmal Sarkar

Dr. Sunirmal Sarkar – omul care te face să crezi chiar mai mult în homeopatie. Ambiția și pasiunea lui pentru homeopatie sunt de neclintit. Dr. Sarkar este unul dintre cei mai ocupați practicieni homeopați din orașul Calcutta, cu nu mai puțin de 100 de pacienți pe zi. Fost student al unor maeștri ai homeopatiei ca Dr. Dubey, Dr. P. C. Paul și alții, el este la rândul său o autoritate în domeniul medicamentelor indiene și al substanțelor rare. Predă la Southwest College of Naturopathic Medicine and Health Sciences în Arizona, SUA, și a fost profesor la NIH (National Institute of Homoeopathy), Calcutta. Este specializat în toate tipurile de cazuri de cancer, cu un număr de cel puțin 25 de cazuri pe zi.

Dr. Mahesh Gandhi

Psihiatru de formație și homeopat prin opțiune, are o carieră de practician înfloritoare și una didactică internațională. Este cunoscut pretutindeni pentru cazurile psihiatrice tratate cu succes prin homeopatie. I-a fost apropiat Dr. Rajan Sankaran timp de mai bine de 15 ani. Multe din cazurile Dr. Gandhi au fost publicate în Inside to Plants. Acum scrie o carte de homeopatie în care împărtășește din experiența sa în special în domeniul psihiatriei.

Dr. Paresh Vasani

Dr. Paresh este un practician de succes din Mumbai cu 17 ani de experiență. Este foarte cunoscut pentru calmul și răbdarea sa nesfârșită. Având la activ sute de cazuri din India și din alte țări, a căpătat o înțelegere rafinată a științei și artei homeopatiei. Este celebru pentru supervizarea luării de cazuri, ajutându-i astfel pe alți homeopați să-și nuanțeze înțelegerea și modul de a prescrie. A predat în India, Israel, Japonia, Coreea de Sud, SUA, România, iar studenții lui îi recunosc și apreciază claritatea conceptelor și simplitatea în predare. Tot el a contribuit la dezvoltarea softului homeopatic Vital Quest, care se bazează pe Metoda Senzației a Dr. Rajan Sankaran. Vital Quest este acum un instrument indispensabil pentru practicienii acestei metode.

Dr. Shekhar Algundgi

Dr. Shekhar Algundgi este doctor homeopat din 1992 și lucrează în cartierul Western Suburbs din Mumbai. A obținut diploma la colegiul de medicină homeopată Venutai Yeshwantrao și diploma de master la colegiul de medicină homeopată Panchasheel. A avut oportunitatea să facă un stagiu de specializare în homeopatie la Pioneer University în Londra, sub îndrumarea lui Luc De Sheppher, și i s-a decernat titlul de Membru de Onoare al Facultății de Homeopatie din Malaezia pentru lucrarea sa despre suflet – ‘Soul the Universal Energy’. Dr. Algundgi este o persoană calmă, reținută și cu o răbdare infinită. Această experiență a fost fantastică atât pentru el cât și pentru colegii lui din toată lumea. În mai bine de 20 de ani de practică el a cunoscut transa prin care conștientizează senzația pacientului, lumea de dincolo de mintea conștientă, păstrându-și intact spiritul științific. Rafinamentul lui personal are la bază o bogată experiență în artă și știință. Tocmai aceste însușiri, dublate de extraordinarul său talent oratoric, i-au adus prestigiul în rândul maeștrilor homeopatiei.

Dr. Bhawisha Joshi

O personalitate vibrantă, ea își motivează pacienții în timpul ce îi intervievează și studiază cazul.

Dr. Shachindra Joshi

Dr. Shachindra Joshi, M.D. (Hom) este un homeopat și orator de talie mondială; tratează pacienți din toată lumea de 15 ani. Având și el experiența diabetului juvenil, a avut contact destul de devreme cu terapiile și informațiile despre diabet. Acum, ca practician, îi ajută pe diabetici să găsească modalități echilibrate de a duce o viață sănătoasă, productivă și lipsită de complicații. Modul său de operare este să ia în considerare personalitatea pacientului în ansamblu și să creeze o stare de spirit lipsită de stres, echilibrată și rațională. Este un model demn de urmat pentru toți pacienții săi, fiind un exemplu viu în provocările cu care ei se confruntă.

Dr. Munjal Thakkar

Dr. Munjal Thakkar a absolvit strălucit universitatea din Mumbai și a obținut titlul de master la Universitatea Sardar Patel. În anul 2000 a fondat clinica de homeopatie clasică SIMILIA. Din preocuparea sa constantă de a produce rezultate de durată în afecțiuni care sunt consecințe ale stilului de viață (de exemplu, hipertensiunea, diabetul și obezitatea) a luat naștere clinica SIMILIA LIFE-STYLE DISORDER CLINIC, în anul 2012, unde pacienții cu un stil de viață nesănătos sunt ajutați în mod sistematic să facă schimbările necesare. El este conferențiar și coordonator în cadrul programului masteral de homeopatie de la Colegiul de Medicină Homeopată Ahmedabad și profesor invitat la The Other Song – Academia Internațională de Homeopatie Avansată din Mumbai.

MEMBRI SENIORI CADRE MEDICALE

Dr. Rishi Vyas

Îl asistă pe Dr. Rajan Sankaran în programul caritabil O. P. D. de la Spitalul Homeopatic Mumbadevi din Mumbai din 2004, având și cabinet privat din 2005. Este membru al proiectului Wednesdays with Rajanteam („Miercurea cu Rajan și echipa”), un curs online pentru studenți și practicieni homeopați. A prezentat cazuri despre afecțiuni acute și febră la Beacon Foundation în Mumbai. De asemenea, a avut oportunitatea de a împărtăși din experiența sa cazuistică la colegiile de medicină homeopată Gulabrao (Miraj) și Pachchigar (Surat).

Dr. Pratik Desai

Profesează ca homeopat la Ahmedabad din 2001, unde a și predat la Colegiul de Medicină Homeopată Ahmedabad din iulie 2006 până în ianuarie 2011. Și-a adus contribuția și la Homoeopathic Links, un jurnal internațional de homeopatie clasică. Face parte din echipa Dr. Sankaran din 2004.

Dr. Manish Yadav

Dr. Manish l-a asistat pe Dr. Mahesh Gandhi după absolvire, ceea ce i-a oferit ocazia de a-și lărgi viziunea asupra cazurilor psihiatrice dintr-o perspectivă homeopatică. A urmat și cursuri de servicii medicale de urgență la Symbiosis Medical Sciences, în Pune. De atunci practică homeopatia clasică în Mumbai. A coordonat atelierele de lucru Lonavala organizate de HRC, Mumbai, și a participat la numeroase seminarii și ateliere organizate de HRC.

Dr. Devang Shah

Dr. Devang Shah a absolvit cursurile D.S. Homoeopathic Medical College și practică homeopatia de 5 ani. Se consideră binecuvântat pentru că a avut ocazia să studieze sub îndrumarea Dr. Rajan Sankaran, Dr. Dr. Jayesh Shah, Dr. Sunil Anand, Dr. Dinesh Chauhan, Dr. Sujit Chatterjee și Dr. Mahesh Gandhi. Scopul său în fiecare caz este să ajungă în profunzimea lui și să identifice sursa din care pornesc ramurile bolii. Colegii și pacienții săi știu câtă răbdare are să sondeze suferințele sufletești. „Tăcerea este deschiderea unei lumi infinite în fiecare dintre noi. Fie ca noi să-i aflăm abisul pentru ca spiritul să se înalțe.”

MEMBRI CADRE MEDICALE

Dr. Pallavi Nar

Dr. Pallavi Nar și-a deschis cabinet acum doi ani și este asistentul Dr. Sujit Chatterjee care i-a oferit ocazia de a observa managementul bolilor mortale cum sunt cancerul și ciroza hepatică. Ea a mai participat la diverse seminarii și ateliere organizate de societatea Homoeopathic Research and Charities, și a participat activ la prepararea remediului Shaligramshila (piatră străveche din râul Gandaki, Shalagram, adorată de hinduși).

Dr. Amruta Barve

Este medic rezident în cadrul clinicii de diabet a complexului The Other Song. În ceea ce privește homeopatia, țelul ei suprem este acela de a vindeca bolnavii în manieră holistică cu ajutorul metodelor homeopate moderne. Aria sa de cercetare în homeopatie o reprezintă acele boli despre care se crede că nu se pot trata exclusiv prin homeopatie. În viziunea ei, muzica nu este nimic altceva decât sufletul unei persoane. Muzica și homeopatia împreună creează o rezonanță unică în fiecare pacient, vindecătoare pe de-a-ntregul. Ea își dorește să-i ajute pe oameni să se bucure de darul numit viață cât mai mult cu putință.

 

Dr. Sneha Thakkar

Dr. Sneha Thakkar are o vastă și bogată experiență clinică; după absolvire a asistat practicieni homeopați, iar acum are și cabinetul ei privat. Specializarea ei clinică este în domeniul dermatologiei și pediatriei.

Dr. Gaurang Gaikwad

Dr. Gaurang Gaikwad a absolvit cursurile CMP Homoeopathic Medical College în 2011. A găsit sursa de inspirație pentru studiul homeopatiei la Dr. Vijay Vaishnav. A studiat sub îndrumarea renumitului homeopat Dr. Sarkar din Calcutta timp de 7 luni. Apoi a studiat cu L. M. Khan. În ultimii doi ani a fost alături de Dr. Sankaran în clinica sa OPD. De asemenea, a avut contribuții semnificative la cărțile Dr. Rajan Sankaran Synergy in Homoeopathy și Synergy Synopsis, precum și la volumul Dr. Ashok Borkar The Pathological Factor in Homoeopathic Prescription. Este un împătimit al homeopatiei și un cercetător neobosit al repertoarului.

Dr. Amruta Hede

Dr. Amruta s-a alăturat Academiei Internaționale de Homeopatie Avansată The Other Song ca medic rezident în martie 2013. Și-a luat licența în homeopatie la colegiul de medicină homeopată Shri. Kamakshidevi din Shiroda, Goa, în 2010. De trei ani practică homeopatia în Mumbai. A absolvit cu succes și programul masteral cu program part-time la Academia The Other Song desfășurat între august 2012 și martie 2013.

Dr. Sadaf A. H. Ulde

Dr. Sadaf este doctorand în cercetare clinică și consiliere psihologică. Având o înclinație deosebită pentru homeopatie, ea  a fost voluntar în organizarea multor seminarii ale Cercului de Studii Homeopatice. De asemenea, a fost membru în comitetul de coordonare în Campania Națională de Homeopatie pentru Îngrijirea Mamei și Copilului. Practică homeopatia de doi ani și este un adept înflăcărat al Metodei Senzației.

Dr. Chirag Shah

Și-a finalizat studiile superioare în martie 2013. A urmat multe cursuri ale academiei The Other Song, iar acum este atașat al clinicii de reumatologie din cadrul academiei. Având un interes special pentru afecțiunile oaselor, articulațiilor și coloanei vertebrale, a urmat cursuri de specializare sub îndrumarea Dr. P. S. Mamtora, un renumit chirurg ortoped.

Dr. Faiza Khan

A absolvit colegiul CMP în 2013. S-a alăturat cu entuziasm echipei Dr. Sankaran chiar de la începutul rezidențiatului. A urmat cursuri de perfecționare la academia The Other Song, iar acum lucrează în cadrul ei ca medic rezident și coordonator al clinicii de specialitate. Coordonează programul Wednesdays with Rajan II și mai participă și la alte proiecte ale Dr. Sankaran.

Dr. Alifiya Merchant

Dr. Alifiya Merchant a absolvit Colegiul de Medicină Homeopată Chandaben Mohanbhai Patel. În cadrul academiei The Other Song a urmat cursurile de Metoda Senzației pentru începători și avansați, cu ocazia cărora a observat pe viu cazurile Dr. Rajan Sankaran și Dr. Sujit Chatterjee. Ea urmează să devină medic rezident în cadrul clinicii de specialitate la The Other Song.

CURRICULUM

Dr. Sujit Chatterjee

Dr. Sujit Chatterjee este un homeopat de factură clasică care activează în Mumbai de 27 de ani. Ideea lui de a converti cazurile pacienților în rubrici este unică. De asemenea, a coordonat pruvinguri pentru mai multe remedii cunoscute, dar și unele noi cum ar fi Ciocolata, Camforul, Pipal (Ficus religiosa), Banyan (Ficus Indica), Uranium nitricum. În practica homeopată este cunoscut pentru modul strălucit în care a folosit potențele LM. Dr. Sujit este senior consultant și un distins membru al academiei The Other Song, cu o bogată experiență clinică recunoscută, printre altele, pentru tratarea cu succes a unor cazuri de cancer.

Dr. Manish Yadav

Dr. Manish l-a asistat pe Dr. Mahesh Gandhi după absolvire, ceea ce i-a oferit ocazia de a-și lărgi viziunea asupra cazurilor psihiatrice dintr-o perspectivă homeopatică. A urmat și cursuri de servicii medicale de urgență la Symbiosis Medical Sciences, în Pune. De atunci practică homeopatia clasică în Mumbai. A coordonat atelierele de lucru Lonavala organizate de HRC, Mumbai, și a participat la numeroase seminarii și ateliere organizate de HRC. Dr. Manish face parte din echipa de curriculum în cadrul cursurilor oragnizate de academia The Other Song.

Dr. Meghna Shah

Tânără, dinamică, devotată muncii sale, inteligentă și sinceră, ea are darul unei minți extrem de intuitivă, înclintă apre cercetare. De asemenea, este un manager excelent dotat cu o viziune rafinată asupra psihologiei umane. Este un adept înflăcărat al homeopatiei și, după ce a urmat cursurile Dr. Rajan Sankaran timp de zece ani, ea este acum poate unul dintre cei mai buni practicieni și profesori de homeopatie din noua generație. După ce a absolvit în anul 2000, Dr. Meghna a lucrat la spitalul de homeopatie din Mumbai. Din 2001 este medic la clinica Dr. Sankaran. A organizat seminarii video si live ținute de Dr. Rajan Sankaran și a co-fondat grupul web ‘Insight-Alliance Homoeopathic’. Este membru activ în organizarea emisiunii Wednesdays with Rajan („Miercurea cu Rajan”), unul dintre cele mai de success programe despre homeopatie. A colaborat cu Dr. Sankaran la mai multe volume, printer care: Sankaran’s Schema, Structure – Experiences with the Mineral Kingdom, The Other Song, și Survival – the Reptilia – care sunt foarte apreciate și s-au tradus în mai multe limbi.  Pentru cel din urmă titlu, a petrecut doi ani studiind reptilele, inclusiv o perioadă petrecută în parcul reptilelor din Chennai unde le-a observat direct și a stat de vorbă cu herpetologii de acolo. Acum lucrează la volumul Survival – the Arachnida, pe lângă faptul că este la cârma complexului The Other Song.

Dr. Sadaf Ulde

Dr. Sadaf este doctorand în cercetare clinică și consiliere psihologică. Având o înclinație deosebită pentru homeopatie, ea  a fost voluntar în organizarea multor seminarii ale Cercului de Studii Homeopatice. De asemenea, a fost membru în comitetul de coordonare în Campania Națională de Homeopatie pentru Îngrijirea Mamei și Copilului. Practică homeopatia de doi ani și este un adept înflăcărat al Metodei Senzației.

 

Dr. Pallavi Nar

Dr. Pallavi Nar și-a deschis cabinet acum doi ani și este asistentul Dr. Sujit Chatterjee care i-a oferit ocazia de a observa managementul bolilor mortale cum sunt cancerul și ciroza hepatică. Dr. Pallavi lucrează ca medic rezident la academia The Other Song. Ea a mai participat la diverse seminarii și ateliere organizate de societatea Homoeopathic Research and Charities, și a participat activ la prepararea remediului Shaligramshila (piatră străveche din râul Gandaki, Shalagram, adorată de hinduși).

MANAGER GENERAL (OPERAȚIUNI)

Dna. Nidhi Juyal

Dna. Nidhi Juyal a lucrat la SQN LDR și are un profil profesional impresionant, având în vedere experiența ei de 11 ani în ramura administrativă a companiei Indian Air Force, în multiple roluri. A obținut doctoratul în managementul serviciilor de sănătate la Welingkar Institute of Management Development and Research and Business Management. Domeniul ei principal de competență este managementul situațiilor de criză și conflict și formarea și perfecționarea angajaților. Acum este manager general în operațiuni la academia The Other Song.

ASISTENT MANAGER GENERAL (ADMINISTRAȚIE)

Dna. Anushka Kanjarankandy

Dna. Anushka Kanjarankandy are o experiență de peste un deceniu în departamentele administrative în cadrul multor MNC. A lucrat ca Office Manager la Urban Transit Pvt. Ltd., o subsidiară indiană a companiei SCOMI Engineering Bhd. (Malaezia), care a construit primul monorai din Mumbai împreună cu Larsan & Tubro. Ea a fost, de asemenea, Assistant Manager administrativ în cadrul companiei Ma Foi Management Consultant Ltd., o agenție de recrutare de top din India care deține operațiuni în majoritatea orașelor mari din India. Acum ea este Assistant General Manager la academia The Other Song.

ECHIPA ACADEMICĂ ȘI DE CONSILIU

Dl. Y. Shanmugam

Datorită calităților sale profesionale și manageriale, Dl. Y. Shanmugam este consilier în cadrul echipei academice. Anterior, a lucrat în sectorul de senior marketing și facilități de management în cadrul MNC. Este un adept înflăcărat al homeopatiei și un admirator al Dr. Sankaran de multă vreme. Acum își dedică timpul pentru facilitarea activităților echipei de consilieri ai academiei.

Dr. Arti Bodhani

Dr. Bipin Shukla

Dr. Bipin Shukla a absolvit în 2007 cursurile colegiului de medicină homeopată Virar B. H. M. S.. În anul 2009 și-a deschis cabinetul privat din Malad West. În plus, este practician asociat la HRC din septembrie 2008 și la The Other Song în calitate de coordonator de curs. A organizat mai multe ateliere și seminarii pentru HRC. A fost membru de onoare în cadrul forțelor polițienești de stat în rezervă (Jogeshwari).

Dr. Pankil Dhruv

Un tânăr și dinamic homeopat educat la Colegiul de Medicină Homeopată CMP din Mumbai, el este asociat Academiei Internaționale de Homeopatie Avansată The Other Song în calitate de coordonator al cursurilor și evenimentelor academiei. Coordonează activitatea de pe internet și cursurile online de homeopatie. A jucat un rol crucial în conceperea și implementarea cursului online de tip e-learning intitulat Essential Homoeopathy. Profesează la cabinet în suburbiile orașului Mumbai. Încă de timpuriu a fost interesat de științele metafizice și a obținut o diplomă în Feng Shui la Malaysian Masters. Ține un atelier anual despre importanța homeopatiei și a principiilor Feng Shui asupra sănătății umane.

Dr. Pratik Jain

Dr. Meghna Shah

Dr. Meghna Shah este Decan al academiei The Other Song, actualmente în fruntea echipei de consilieri. Tânără, dinamică, devotată muncii sale, inteligentă și sinceră, ea are darul unei minți extrem de intuitivă, înclintă spre cercetare. De asemenea, este un manager excelent dotat cu o viziune rafinată asupra psihologiei umane. Este un adept înflăcărat al homeopatiei și, după ce a urmat cursurile Dr. Rajan Sankaran timp de zece ani, ea este acum poate unul dintre cei mai buni practicieni și profesori de homeopatie din noua generație. După ce a absolvit în anul 2000, Dr. Meghna a lucrat la spitalul de homeopatie din Mumbai. Din 2001 este medic la clinica Dr. Sankaran. A organizat seminarii video si live ținute de Dr. Rajan Sankaran și a co-fondat grupul web ‘Insight-Alliance Homoeopathic’. Este membru activ în organizarea emisiunii Wednesdays with Rajan („Miercurea cu Rajan”), unul dintre cele mai de success programe despre homeopatie. A colaborat cu Dr. Sankaran la mai multe volume, printre care: Sankaran’s Schema, Structure – Experiences with the Mineral Kingdom, The Other Song, și Survival – the Reptilia – care sunt foarte apreciate și s-au tradus în mai multe limbi.  Pentru cel din urmă titlu, a petrecut doi ani studiind reptilele, inclusiv o perioadă petrecută în parcul reptilelor din Chennai unde le-a observat direct și a stat de vorbă cu herpetologii de acolo. Acum lucrează la volumul Survival – the Arachnida, pe lângă faptul că este la cârma complexului The Other Song.

ACREDITARE ȘI RESURSE

Dr. Abhay Chheda

Actualmente este directorul Departamentului de Studii Doctorale Universitare în cadrul Academiei Internaționale de Homeopatie Avansată The Other Song. A mai fost consultant în cadrul Departamentului Juridic și de Acreditare al academiei. Practică homeopatia de 17 ani la Vasai Road și deține un cămin de îngrijire homeopatică. Are o vastă experiență în cadrul academiei, în Cercul de Studii Homeopatice – o organizație care organizează CME de 18 ani. A fost coordonator în Campania Națională de Homeopatie pentru Îngrijirea Mamei și Copilului. A dezvoltat modele pentru consilierea de bază a pacienților.

Dr. Dinesh Khade

Actualmente este Director Adjunct al Departamentului de Studii Doctorale Universitare în cadrul Academiei Internaționale de Homeopatie Avansată The Other Song. A fost consultant în cadrul Departamentului Juridic și de Acreditare al academiei. Practică homeopatia de 14 ani la Mulund. Are o vastă experiență în cadrul academiei, în Cercul de Studii Homeopatice – o organizație care organizează CME de 18 ani. A fost membru în Campania Națională de Homeopatie pentru Îngrijirea Mamei și Copilului. Ca practician, preferă să se bazeze în general pe Tabelul Periodic.

PUBLICAȚII

Dr. Shekhar Algundgi

Dr. Shekhar Algundgi este doctor homeopat din 1992 și lucrează în cartierul Western Suburbs din Mumbai. A obținut diploma la colegiul de medicină homeopată Venutai Yeshwantrao și diploma de studii postuniversitare la colegiul de medicină homeopată Panchasheel. A avut oportunitatea să facă un stagiu de specializare în homeopatie la Pioneer University în Londra, sub îndrumarea lui Luc De Sheppher, și i s-a decernat titlul de Membru de Onoare al Facultății de Homeopatie din Malaezia pentru lucrarea sa despre suflet – ‘Soul the Universal Energy’. Dr. Algundgi este o persoană calmă, reținută și cu o răbdare infinită. Această experiență a fost fantastică atât pentru el cât și pentru colegii lui din toată lumea. În mai bine de 20 de ani de practică el a cunoscut transa prin care conștientizează senzația pacientului, lumea de dincolo de mintea conștientă, păstrându-și intact spiritul științific. Rafinamentul lui personal are la bază o bogată experiență în artă și știință. Tocmai aceste însușiri, dublate de extraordinarul său talent oratoric, i-au adus prestigiul în rândul maeștrilor homeopatiei.

Dr. Sneha Thakkar

Dr. Sneha Thakkar are o vastă și bogată experiență clinică; după absolvire a asistat practicieni homeopați, iar acum are și cabinetul ei privat. Specializarea ei clinică este în domeniul dermatologiei și pediatriei.

Dr. Devang Shah

Dr. Devang Shah a absolvit cursurile D.S. Homoeopathic Medical College și practică homeopatia de 5 ani. Se consideră binecuvântat pentru că a avut ocazia să studieze sub îndrumarea Dr. Rajan Sankaran, Dr. Dr. Jayesh Shah, Dr. Sunil Anand, Dr. Dinesh Chauhan, Dr. Sujit Chatterjee și Dr. Mahesh Gandhi. Scopul său în fiecare caz este să ajungă în profunzimea lui și să identifice sursa din care pornesc ramurile bolii. Colegii și pacienții săi știu câtă răbdare are să sondeze suferințele sufletești. „Tăcerea este deschiderea unei lumi infinite în fiecare dintre noi. Fie ca noi să-i aflăm abisul pentru ca spiritul să se înalțe.”

Dr. Arshia Khan

Dr. Arshia Khan este practician homeopat cu diploma de licență (B. H. M. S.) obținută la Colegiul de Medicină Homeopată C. M. P. din Mumbai. Dr. Arshia face parte din echipa academiei The Other Song în sectorul de publicații și contribuie cu articole la newletter-ul trimestrial al clinicii.

PROFESORI INVITAȚI / CONSILIERI INVITAȚI

Dr. Ashok Borkar

Dr. Ashok Borkar și-a început cariera de homeopat într-un sătuc izolat din regiunea Goa în 1991 după ce a terminat studiile la Mumbai și rezidențiatul la Spitalul de Homeopatie Mumbadevi. Acum lucrează în Margaon, Goa, de 20 de ani. A fost profesor invitat la Colegiul de Medicină Homeopată Shri Kamakshdevi, Goa, între 2000 și 2003. El ține regulat seminarii de Metoda Senzației în Goa și Karnataka, predă în cadrul programului de perfecționare medicală (CME – Continuing Medical Education) din Goa și la cursurile de Metoda Senzației pentru începători și avansați organizate de societatea Homoeopathic Research & Charities (HRC) din Mumbai. A mai predat la Universitatea Manta din Ungaria pentru un grup de 350 de homeopați. Dr. Borkar și-a dezvoltat un stil original de luare și analizare a cazului, iar clinica sa seamănă cu o instituție de învățământ unde homeopații vin ca să deprindă aplicarea practică a filosofiei homeopate.

Dr. Divya Chhabra

Dr. Divya Chhabra practică homeopatia clasică în Mumbai de zece ani. Dr. Chhabra predă și ține conferințe în India și în străinătate de 7 ani. Ea este bine cunoscută pentru stilul ei inspirat de luare a cazului urmărind firul fiecărui simptom relevant cu finețe pentru a ajunge la starea senzorială cea mai profundă a pacientului. Metoda ei de luare a cazului se deosebește prin măiestria cu care folosește o tehnică numită asocierea liberă, care îi permite să ajungă prin nivelul subconștient al viselor la iluzia ontologică aflată la originea simptomelor de dezechilibru și boală.

Dna. Mehar Panjwani

Dna. Mehar Panjwani este actualmente dietetician consultant la clinica The Other Song. Are peste 21 de ani de experiență acumulată la spitale de renume, centre de fitness și spa-uri din Mumbai și Bangalore. A făcut studii postuniversitare de nutriție la SNDT Womenʼs University, Mumbai, este membru al IDA. Își consiliază cu succes pacienții și îi ajută să își îmbunătățească starea de sănătate prin modificări ale dietei și îndrumare personalizată pentru nevoi speciale – fie ele slăbire, îngrășare, eliminare a grăsimii sau diverse afecțiuni cum ar fi diabetul, bolile coronariene, afecțiunile renale, problemele gastrice, artrită, tulburările de vedere, hipertensiunea, starea post-menopauză și multe altele.

Dr. P. S. Mamtora

Dr. Mamtora este chirurg ortoped consultant care are propriul său cabinet din 1990. A promovat cu succes o abordare conservativă în tratarea afecțiunilor oaselor, articulațiilor și coloanei vertebrale. Împreună cu Dr. Nimish Mehta, a fost primul doctor din India care a introdus un ambulator integrat de reumatologie într-un institut de învățământ homeopat. O bogată experiență de 19 ani în fruntea unui asemenea departament reprezintă o bază solidă pentru clinica noastră de reumatologie la academia The Other Song. Ideea de ambulator integrat a pornit din dorința de a maximiza beneficiile și de a minimiza riscurile din ambele discipline – medicina modernă și homeopatia. Dr. Mamtora a reușit să aducă împreună abordarea clinică de bază și o concepție mai largă despre vindecare (homeopatie, yoga, medicina modernă), toate cu un strop de umor. Și cu o doză bună de exerciții specifice fizioterapiei menite să-l pună pe pacient pe picioare în sensul propriu al cuvântului.

Dr. Deepak Dalal  

Dr. Deepak Dalal, MD F. I. C. A., este diabetolog din 1980. Este membru în consiliul de administrație și expert de onoare al Fundației Juvenile Diabetes. Este endocrinolog consultant în mai multe spitale și instituții. A publicat lucrări despre boala Wilson și terapia cu infuzie de insulină în doză joasă continuă pentru starea diabetică necontrolată. Se ocupă în special cu organizarea de ateliere educative pentru pacienți și medici; de asemenea, participă în programul național de educație pentru diabet. Este membru al API, Diabetic Foot Society, societatea indiană pentru studierea diabetului.

Dr. Nimish Mehta

Dr. Nimish Mehta, MD (homeopatie), este practician homeopat de mai bine de 25 de ani, timp în care a tratat diverse afecțiuni, inclusiv cazuri de reumatologie. Este un adept pasionat al abordării integrate (eng. „fusion”) care implică integrarea și utilizarea unor măsuri medicale din mai mult domenii ale științelor medicale pentru a obține o vindecare mai eficientă și holistică. El colaborează cu practicienii din fizioterapie ortopedică, yoga, nutriție etc. pentru a găsi o manieră de tratare a cazurilor compatibilă cu homeopatia. „Să facem mai mult decât să alinăm durerea, mai bine să o vindecăm. Comunicarea construiește punți, transformă și vindecă oamenii. Trebuie să găsim soluții pentru conflictele actuale ca să putem vindeca durerea.” El desfășoară și o activitate didactică în cadrul academiei și conferențiază la seminarii pe diverse platforme.

COORDONATOR DE PR AL CLINICII ȘI EVENIMENTE  

Shraddha Patil

Shraddha Patil a obținut o diplomă MBA de la Institutul de Tehnologie și Management (ITM) din Mumbai. A lucrat ca auditor clinic și manager de etaj. Actualmente lucrează la The Other Song în calitate de Manager în Relațiile cu Pacienții și se ocupă cu obținerea de feedback de la pacienți, informații și activități de recepție.