the other song

International Academy of Advanced Homeopathy

Despre homeopatie

NOȚIUNI DE BAZĂ

DESPRE HOMEOPATIE

„Să nu încercăm să tratăm partea fără a trata întregul. Să nu încercăm să tratăm trupul separat de suflet, iar dacă vrem să fie capul și trupul sănătoase, începeți prin a vă trata propria minte, căci aceasta este cea mai mare greșeală a zilelor noastre, aceea că doctorii încearcă să trateze corpul omenesc despărțind trupul de suflet.” – Pluto

CE ESTE HOMEOPATIA?

Întregul sistem al homeopatiei se bazează pe principiul „Similia Similibus Curentur”, ceea ce se traduce „ceea ce este asemănător vindecă”. Acest principiu mai înseamnă că medicamentele care pot produce anumite efecte asupra indivizilor sănătoși pot vindeca orice boală care prezintă efecte asemănătoare. Acest sistem terapeutic a fost fondat de medicul și chimistul german Samuel Hahnemann (1755-1843).

Ca mulți alți practicieni ai vremii, a adoptat și el școala ortodoxă de medicină pentru a-și trata pacienții. Însă în scurt timp s-a declarat nemulțumit de lipsa unei baze științifice și de cruzimea metodelor de tratament, mai ales în cazurile unde pacienții se purgau, transpirau sau sângerau. Curând, Dr. Hahnemann a abandonat medicina pe care o practicase până atunci pentru a găsi o metodă rațională de vindecare.

În timp ce traducea Materia Medica a lui Cullen, el a dat peste Cinchona, din care se extrage chinina, o substanță folosită pentru a trata malaria. Vrând să înțeleagă mecanismul chininei, și-a administrat Cinchona și, spre surprinderea lui, a dezvoltat simptome asemănătoare malariei.

Uimit de descoperirea lui, Hahnemann a experimentat cu mai multe medicamente, ceea ce i-a confirmat observațiile. După 15 ani de observație și experimente, el a confirmat și definit principiul „Similia Similibus Curentur”.

CONCEPTE

FORȚĂ VITALĂ / VITALITATE

Corpul nostru este permanent expus unor factori diverși, interni și externi. Acești factori, de exemplu schimbările de temperatură, stresul fizic și mental, expunerea la microbi, poluare și altele, ne solicită corpul și își lasă amprenta asupra lui. Cu toate acestea, spre deosebire de o mașinărie, nu ne îmbolnăvim pe cât de des s-ar presupune. Iar atunci când ne îmbolnăvim, corpul se apără, se repară, se dezvoltă și continuă să funcționeze. Aceasta este forța din interiorul nostru care coordonează, apără și ține sub control toate mecanismele. Această forță este cunoscută sub numele de imunitate sau puterea de rezistență a corpului. Dr. Hahnemann a recunoscut această forță drept Forță Vitală sau Vitalitate.

BOALA ȘI HOMEOPATIA

Atunci când ai febră sau tușești și răcești, sau când spui că ai o durere de cap severă, cum le descrii? În mod normal aceste stări sunt descrise ca boală. Știința homeopatiei consideră că acestea nu sunt boli, ci semne prin care corpul își manifestă lipsa unei armonii interioare. Tocmai această lipsă a armoniei duce la starea de boală. Adevărata boală este un defect în funcționarea normală a forței vitale sau a vitalității. Atunci când iei medicamente homeopate se restabilește armonia interioară și starea de sănătate.

ABORDAREA HOLISTICĂ

Corpul uman este un complex întreg de diverse funcții de care se ocupă capul, inima, plămânii etc. Prin urmare, când o persoană se îmbolnăvește, întreg corpul lui nu se simte bine, nu doar o parte a lui. Și, așa cum am arătat mai sus, când te îmbolnăvești, e din cauza unei disfuncții de bază a forței vitale. În terapia homeopată dăm pacientului un singur medicament pentru a-i restabili sănătatea ca întreg. Noi tratăm pacientul ca întreg, îndepărtând suferințele tuturor părților corpului.

INDIVIDUALIZAREA

Dr. Hahnemann a ajuns la concluzia că „nu există boli, ci numai bolnavi”. De aceea, în medicina homeopată, fiecare persoană este studiată și tratată individual. Se prescriu remediile pentru fiecare persoană în parte și nu pentru boala de care suferă persoana. Astfel, este posibil ca zece pacienți cu un diagnostic asemănător să primească medicamente diferite și zece persoane cu diagnostic diferit să primească același medicament.

SUPRESIA

Practicianul modern tratează prin măsuri locale manifestările de suprafață cum sunt secrețiile sau erupțiile. Astfel de tratamente fac să dispară manifestările locale, dar mai devreme sau mai târziu apare o boală mai gravă.

Homeopatia tratează manifestările ascunse, supresate. Tratamentul homeopat ajută procesul de eliminare a toxinelor, ajutând astfel corpul să se vindece. După un tratament homeopat, pacienții observă modificări în sensul intensificării procesului de eliminare naturală (scaun, urină, transpirație) sau eliminare neobișnuită (secreții nazale, leucoree etc.), sau chiar poate reapărea o mai veche erupție supresată. Apariția acestor eliminări este în general însoțită de o îmbunătățire a stării clinice a pacientului.

CE NU ESTE HOMEOPATIA

Homeopatia nu acționează lent

Există o prejudecată că durează foarte mult ca tratamentele homeopate să-și facă efectul. Una din cauzele acestei prejudecăți este că pacienții vin la homeopat după ce au încercat alte tratamente o perioadă lungă de timp. În momentul când consultă un homeopat boala a ajuns deja la stadii destul de avansate.

De obicei durează până când modul de manifestare a bolii ia calea inversă. Persoanele care tratează boala prin homeopatie de la început obțin rezultate mult mai rapid. Părerea că tratamentul homeopat ia prea mult timp este nefondată și neconformă cu realitatea.

Homeopatia nu este vindecare prin placebo sau prin credință:

Și aceasta este o prejudecată destul de răspândită în alte ramuri ale medicinei. Chiar și cazurile cronice sunt tratate eficient prin homeopatie peste tot în lume. Cum fiecare pacient este tratat ca un individ aparte, medicamentele care li se administrează sunt și ele foarte diferite. Astfel, zece cazuri din aceeași boală la zece persoane diferite sunt tratate cu medicamente diferite. Principiile homeopatiei diferă de cele ale altor terapii, ceea ce explică ideile greșite și reputația slabă a homeopatiei printre practicienii altor ramuri ale medicinei.

Homeopatia ajută doar în bolile cronice, nu și cele acute:

Homeopatia este o minunată alternativă terapeutică. Face minuni în cazurile acute de tuse, răceală, febră, otită, amigdalită etc., unde se observă precis simptomele și se prescrie un tratament homepat perfect adaptat afecțiunii.

AVANTAJE

Homeopatul urmează niște etape într-un proces sistematic, minuțios și detaliat de luare a cazului pentru a înțelege un pacient. Acest protocol îl ajută să înțeleagă cauza de la originea bolii, precum și manifestarea ei particulară la acel pacient. Acest aspect deosebește homeopatia de alte forme de vindecare. Tocmai datorită acestui proces ajunge homeopatul să identifice remediul perfect, care se prescrie în mod personalizat și unic pentru fiecare pacient.

De aceea pacientul ajunge să fie tratat nu numai pentru un simptom principal, ci se vindecă la toate nivelele ființei: fizic, emoțional și spiritual, ca un întreg. De aici și calitatea de formă holistică de vindecare pe care o are homeopatia, având efecte pe termen lung. Ea tratează boala de la cauza ei primară, așa se face că se apelează la homeopatie în bolile incurabile sau aflate în stadiu terminal. Este o formă de tratament complet noninvazivă și blândă, potrivită pentru orice vârstă.

CERCETARE

„La The Other Song, cercetarea sprijină progresul științific. Centrul păstrează și transmite descoperiri și cunoaștere.”

La Academia The Other Song ne străduim să conferim homeopatiei credibilitatea pe care o merită.

Centrul nostru de cercetare depune eforturi pentru a produce o cercetare de înaltă calitate și studii statistice prin protocoale validate internațional. Rezultatele cercetării sunt apoi publicate în jurnale de medicină din toată lumea pentru a demonstra eficiența homeopatiei.

Pentru a realiza cercetarea și statisticile, solicităm ajutor din partea pacienților noștri rugându-i să își facă analizele de laborator la intervale regulate. În plus, noi colaborăm cu laboratoare care oferă analize la preț redus.